Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 23. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Dotnuva Baltic’u talveseminaril rõhk põllutehnikal

Dotnuva Baltic’u talveseminaril rõhk põllutehnikal
Foto: Dotnuva Baltic AS
16. veebruaril 2017 toimus Eesti Lennuakadeemias Dotnuva Baltic ASi esimene talveseminar, kus anti ülevaade ettevõttest ja selle ajaloost, Eestis olevatest esindustest, veidi ka emafirmast Leedus ja tütarettevõttest Lätis. Samuti räägiti müügistruktuurist, käivete osakaalust ja statistikast.

Tutvustati ettevõtte poolt esindatavaid brände. Pikemalt peatuti Case IH traktorite mudelitel. Esitluses toodi välja ka Case IH uus mudel Luxxum, mis on täiesti uus tase kompakttraktorite klassis. Luxxumi seerias on kolm mudelit - 100, 110 ja 120 ning neid toodetakse Austrias. Luxxumi seeria puhul tasub välja tuua, et masinal on käigukastist eraldiseisev hüdrosüsteem, esisilla vedrustus ja automaatne käigukast.

Case IH tähistab 175 aasta täitumist tipptasemel põllumajandus­seadmete tootmise algusest

Case IH Optum 300 CVX võitis tiitli aasta traktor 2017

Case IH esitleb ideesõidukit - autonoomne traktor näitab suunda tuleviku täppispõllunduses

Seminari välisesinejaks oli Case IH tehase esindaja Maris Kanderans, kes rääkis Case IH highlightidest ajaloos, tehasetoest, visioonist ja arengusuundadest.

Kvernelandi tootejuht Urmas Lees tegi seminaril menuka ettekande Kvernelandi atradest. Nende ripp- ja haakemasinate puhul tasub välja tuua, et esitluses toodi välja ka muu hulgas uue põlvkonna i-Plough ader ja iMFarming kontseptsioon ehk täppisviljeluse lahendused.Ettekandeid tehti ka seemnesortide tutvustamiseks ja teraviljakäitlusseadmete esitlemiseks.

Külalisesinejateks olid seminaripäeval maaettevõtluse konsulent Epp Säga ja Tartu Terminali müügijuht Esko Oras. 

Epp Säga tutvustas põllumeestele investeeringute võimalusi põllumajandusettevõtte tulemuslikkuse parandamiseks. Juttu tuli taotlusvooru eelarvest, nõuetest toetuse taotlejale, toetuse määrast ja suurusest ning taotluste hindamist.Esko Oras tutvustas kuulajatele põllumajandusliku vedelkütuse turgu 2017. aastal. 

Dotnuva Baltic ASi esimene talveseminar
Foto: Dotnuva Baltic AS
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960