Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 6. veebruar 2018

Rakvere lihatööstuses jätkub töö tavapäraselt

Rakvere lihatööstuses jätkub töö tavapäraselt
Autor: Äripäev AS
Täna algas Rakvere lihatööstuses Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liidu (IMTAL) poolt korraldatud tähtajatu streik. Hommikuse seisuga oli otsustanud streigiga ühineda 23 töötajat 785-st.

„Austame töötajate seadusejärgset õigust streikida, samas tuleb meeles pidada, et streik ei ole lahendus. Sellisel kujul töökatkestusel on mõju mitte ainult tootmisele vaid kogu meie töötajaskonnale, farmeritele, klientidele ning tarbijatele. Soovin tänada südamest kõiki neid töötajaid, kes on kogu selle protsessi vältel olnud kannatlikud ning ka täna toetavad tööandjat jätkates tööd. On heameel tõdeda, et nad moodustavad suure enamuse,“ ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

„Me oleme teinud aasta viimastel kuudel mitmeid olulisi ja rahaliselt suuri otsuseid, mis puudutavad kogu meie töötajaskonda, k.a. tapaliini töötajaid. Peame mõtlema kõikide oma töötajate rahulolule ning seetõttu ei näe me, et ühe osakonna palgatõus toetaks läbipaistvat ja võrdsetel alustel kujunevat palgasüsteemi,“ selgitas Mere.

Mere kinnitab, et Rakvere lihatööstus jätkab vaatamata streigile tööd ning tehakse kõik endast olenev, et tarned klientidele sujuks tõrgeteta.

Detsembri keskpaigani toimusid läbirääkimised Rakvere lihatööstuse tapamaja 25 liinitöötaja töötasu osas. 19. jaanuaril sai HKScan Estonia neid töötajaid esindavalt Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liidult (IMTAL) streigiteate, mille kohaselt algab täna, 6. veebruaril Rakvere lihatööstuses tähtajatu streik.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751