Autor: Põllumajandus.ee • 18. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taas valitakse sektori tippjuhti

Sel reedel, 22. märtsil kogunevad põllumajandussektori ettevõtjad ja valdkonna spetsialistid Olustveres konverentsil „Põllumees kui tippjuht“, kus seitsmendat korda kuulutatakse välja sektori tippjuht.
22. märtsil kogunevad põllumajandussektori ettevõtjad juba neljateistkümnendat korda Olustvere lossis konverentsil „Põllumees kui tippjuht“.
Foto: Oleg Harchenko

Tänavu arutatakse konverentsil nii IT ja robotite olulisuse üle põllumajanduses, kui ka valdkonna tuleviku, majanduse ja rahapesu teemadel.

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on konverentsist neljateistkümne aasta jooksul põllumajandussektoris töötavate tippjuhtide, ettevõtete omanike ja ka investorite jaoks kujunenud oodatud sündmus. „Tänavu keskendub arutelu muuhulgas IT kasutamisele põllumajanduses meil ja mujal. Samuti räägime valdkonna ja majanduse hetkeseisust, tuleviku tööst ja põllumaa tulevikust ning täiesti uue teemana puudutame ka rahapesu,“ ütles Pastak.

Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul muudavad tehnoloogia ja automatiseerimine eesolevatel aastatel nii ettevõtete ärimudeleid kui ka tööturgu.

„Tootmise ja teenuste pakkumise automatiseerimine on täna üheks väljapääsuks väheneva tööjõu juures. Paljudel tegevusaladel, põllumajanduses sealhulgas, peaks automatiseerimine eelkõige kõrgemat tootlikkust võimaldama. Tehnoloogiliste uuenduste abil, robotite ja tehisintellekti kaasamisel ongi automatiseerimise potentsiaal suur, aga tegevusalade lõikes siiski üsna erinev,“ kommenteeris Padjus tehisintellekti ja automatiseerimise temaatikat põllumajandussektoris.

Olustveres toimuv „Põllumees kui tippjuht“ konverents on Arnold Pastaku sõnul põllumajandussektori jaoks iga-aastane varakevadine sündmus, mis pakub valdkonna tippjuhtide jaoks vajaliku võimaluse kohtuda, aktuaalsete teemade üle arutada ning miks mitte võtta kaasa uusi nägemusi ja ideid.

Konverentsil kuulutatakse traditsiooniliselt välja käesoleva aasta põllumajandussektori tippjuht.

2018 – Avo Samarüütel, Männiku Piim OÜ juht

2017 – Tõnu Post, Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht

2016 – Jaak Läänemets, OÜ Avispeamees juhataja

2015 – Ain Aasa, OÜ Estonia tegevjuht

2014 – Märt Riisenberg, OÜ Kehtna Mõisa juht

2013 – Indrek Klammer, OÜ Voore Farm juht

Lisaks astuvad konverentsil üles Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti, Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse juht Keit Kasemets, Swedbank krediidiportfelli valdkonnajuht Urmas Simson, Cleveron AS juhataja ja üks asutajatest Arno Kütt, Tallinna Ülikooli tuleviku-uuringute ja strateegilise juhtimise professor Erik Terk, Politsei- ja Piirivalveameti Rahapesu andmebüroo juht Madis Reimand, SA Kutsekoda juhatuse liige ja OSKA programmi arendusjuht Tiia Randma, eAgronomi looja ja Aasta Noor Ettevõtja 2018 Robin Saluoks, Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post, Estonia OÜ juhatuse esimees Ain Aasa, AS Vestman Energia nõukogu liige Rubert Saluoks, Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg, Crocus OÜ juhatuse liige Andres Ookaup.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960