Autor: Põllumajandus.ee • 27. aprill 2019

Täna toimub kolmas avatud kalasadamate päev

Täna, 27. aprillil toimub kolmas üle-eestiline avatud kalasadamate päev, kus saab tutvuda kalanduse ja kalasadamatega. Üritust korraldavad Maaeluministeerium ja Kalanduse Teabekeskus.
Pärnukandi kalurid.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Kalandust ja kalasadamate igapäevaelu tutvustavad 22 sadamat üle Eesti. Külastajad saavad avatud kalasadamate päeval kaasa osta ja maitsta värsket kala ja kalatooteid ning osa võtta meelelahutuslikust kogupereüritusest.

„Avatud kalasadamate päev annab võimaluse tutvuda kalasadamates tehtava tööga ja luua kaluritega otsekontakt,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Igal perel võiks olla nii-öelda oma kalur, kelle käest otse värsket kodumaist kala osta,“ lisas Tamm.

Sadamate tegevused kestavad kella 8–14 ja nendega saab lähemalt tutvuda kodulehel www.avatudsadamad.ee. Igal sadamal on oma programm ja tegevust on kogu perele. Sadamates on kohal kalateadlased, kalakokad; kohapeal saab osaleda käsitöö- ja õpitubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimuvad kalaõpitoad, virtuaalreaalsus, teadusteater ja õngekoolitused.

Harjumaa kalanduspiirkonnast osalevad Ristna, Leppneeme ja Tallinna Kalasadam; Hiiumaalt Roograhu ja Tärkma; Läänemaalt Dirhami ja Topu; Peipsist Kolkja, Räpina ja Varnja; Pärnumaalt Lindi, Võiste, Japsi kai ja Pärnu Fishing Village Kaluriküla; Saaremaalt Nasva, Mõntu ja Ringsu (Ruhnu); Virumaalt Võsu, Toila ja Eisma ning Võrtsjärve piirkonnast Jõesuu ja Valma sadamad.

Avatud kalasadamate päeva esindusüritus toimub Läänemaal Dirhami kalasadamas ja saab alguse kell 8. Ürituse ametlik osa toimub kell 11, mil külalisi tervitavad korraldajate ja Maaeluministeeriumi esindajad. Pärast tervitusi esineb ansambel Winny Puhh. Päeva jooksul valmistavad kalakokad Vladislav ja Kaarel Koržets erinevaid kohalikke kalatoite ja toimub palju muud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960