Autor: Äripäev • 15. juuli 2019

Rakvere lihakombinaadi emafirma sai pankadega suures laenus kokkuleppele

HKScan Estonia avas äsja Rakvere lihatööstuse äsjavalminud laienduse.
Foto: LIIS TREIMANN
HKScan teatas, et sõlmis pankadega uusi laenukokkuleppeid kokku 174,3 miljoni euro ulatuses.

Ettevõte sai varasemate laenulubaduste kohaselt täna rahastajatelt 100 miljoni euro suuruse laenulimiidi, mis ulatub 2021. aasta lõpuni, ja uue 74,3 miljoni euro suuruse laenu samuti 2021. aasta lõpuni.

HKScani aktsia on Helsingi börsil viimase aastaga odavnenud peaaegu poole võrra, tänasel börsipäeval kaotas aktsia väärtusest 0,66 protsenti ja maksis 1,60 eurot.

Juunis kaasas HKScan kaasas aktsiaemissiooniga investoritelt 71,9 miljonit eurot. Sealjuures said võlausaldajad maksta ka n-ö võlgades: kes võla kustutas, sai samas suurusjärgus aktsiaid vastu. Nõnda õnnestus ettevõttel börsiteate andmetel kustutada 28,2 miljoni euro eest võlgu, viimasest summast ca 15 miljonit on eelmisel sügisel võetud hübriidvõlg ühes intressidega. Päris raha kaasas HKScan 43,7 miljonit eurot.

Juunis avas HKScan Rakvere lähedal Roodevälja külas tootmislaienduse. Senisele pea 4,2 hektari suurusele tootmispinnale lisandus 2000 ruutmeetrit praetoodete osa laiendust. HKScani jaoks oli tegu 8 miljoni euro suuruse investeeringuga, pikemalt saad ettevõtte uute juhtide plaanidest lugeda siit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960