Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 29. juuli 2019

Venemaa suurim piimatootja avas kolm uut farmi

26. juulil avas EkoNiva tütarfirma Kaluzhskaya Niva LLC Kaluga piirkonnas kolm piimafarmi koguinvesteeringuga 8,5 miljardit rubla.
26. juulil avas EkoNiva tütarfirma Kaluzhskaya Niva LLC Kaluga piirkonnas kolm piimafarmi.
Foto: EkoNiva-APK

Möödunud reedel külastas Kaluga piirkonda töövisiidiga Vene Föderatsiooni põllumajandusminister Dmitri Patrušev. Minister osales koos piirkonna kuberneri Anatoli Artamonoviga Kaluzhskaya Niva LLC kolme loomakasvatuskompleksi avamisel. Farmide avamispidu peeti Ulanovo farmis. Farm on mõeldud 2800 lüpsilehmale ja 4000 noorloomale. Kompleksi taristusse kuulub kolm lauta, poegimislaut, silohoidla, viis laguuni sõnniku ladustamiseks ja söödaladu.

Uus piimatoomiskompleks on varustatud kõrgtehnoloogiliste seadmetega. Farmi uhkuseks on 72-kohaline täisautomaatne karussell-lüpsiplats.

Farmi uhkuseks on 72-kohaline täisautomaatne karussell-lüpsiplats.
Foto: EkoNiva-APK

Lisaks Ulanovo farmikompleksile avas Kaluzhskaya Niva ka Bogdanino ja Sugonovo farmid.

Koguinvesteering küündis 8,5 miljardi rublani. Dmitri Patrušev märkis, et projekt sai võimalikuks ka tänu Vene riigi toetusele. „Eelmisel aastal eraldati föderaalsest eelarvest umbes miljard rubla Kaluzhskaya Niva LLC ettevõtete arendamiseks,“ sõnas Patrušev.

Möödunud reedel külastas Kaluga piirkonda töövisiidiga Vene Föderatsiooni põllumajandusminister Dmitri Patrušev.
Foto: mcx.ru

Kuberner Anatoli Artamonov ütles farmi avades, et tema arvates on Venemaa farmid nüüdseks jõudnud maailma tippfarmide hulka. "Täna võime kindlalt väita, et Venemaal on maailmas enim arenenud põllumajandus ja see saavutatakse tänu meie riigi sihipärasele poliitikale toetada uusimaid põllumajandustehnoloogiaid," rõhutas kuberner.

Kaluzhskaya Niva, kel on kokku 20 000 piimalehma, kuulub EkoNiva-APK gruppi ja on üks juhtivaid põllumajandusettevõtteid Venemaal.

EkoNiva-APK on üks suurimaid piimatootjaid Venemaal ja Euroopas. Ettevõtte päevane toodang ulatub üle 2000 tonni piima (2019. aasta 3. aprilli seisuga). 2018. aastal jõudis piimatoodang 484 000 tonnini. Veiseid on karjas kokku 142 000, neist 74 779 on lüpsilehmad. Lihaveiseid on 6016 (2019. aasta 1. aprilli seisuga). Ettevõttel on neli piimatöötlemistehast Voroneži, Kaluga ja Novosibirski oblastis.

Sööt loomadele kasvatatakse ise, põllumaad on grupil kasutada 535 000 hektarit. Lisaks tera- ja kaunvilja kasvatusele, ollakse tegevad ka seemnekasvatuses, tootes aastas pea 30 000 tonni sertifitseeritud teravilja, kaunvilja ja heintaimede seemneid.

Põllumajandusliku tootmisega hõivatud töötajaid on kokku 12 000.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960