Autor: Põllumajandus.ee • 7. veebruar 2020

CLAAS võtab kasutusse uue kõrge laohoone

CLAAS avas oma Hammis asuva varuosade logistikakeskuse juurdeehituse. Uus kõrge laohoone valmis plaanipäraselt pärast kaheaastast projekteerimis- ja ehitusperioodi.
Uus kõrge laohoone ulatub eelmisest hoonest peaaegu 15 meetrit kõrgemale.
Foto: CLAAS

„Oleme oma laomahtu suurendanud, kuna meie tootevalik kasvab pidevalt ja koos sellega ka erinevate varuosade hulk,” räägib logistikajuht Dietmar Düsing.

Otsus laiendada A2 kiirtee kõrval asuvat logistikakeskust uue kõrge laohoonega tehti 2018. aasta suvel. „Uue hoone pindala on umbes 11 700 ruutmeetrit ja see on ligi 30 meetri kõrgune, mis võimaldab sinna mahutada täisautomaatse kõrgete riiulite süsteemi, kus on nüüd piisavalt ruumi umbes 58 000 kaubaalusele,” kirjeldab projektijuht Sven Wagner juurdeehituse mõõtmeid. Põranda jaoks toodi kohale enam kui 360 veoautokoormat betooni. Teraskonstruktsioonis kasutati 1800 tonni terast ja enam kui 400 000 polti.

Samuti on uus kasutatud konveieritehnoloogia, millel on elektriline õhuliin. Kaubaalused ja võrekastid paigutatakse lattu üheksa laomasina abil. Õhuliin kannab kaubaalused nelja tööjaama, kus on võimalik peale võtta kuni 320 osa tunnis, mis tähendab, et lao jõudlus on kahekordistunud.

CLAAS teeninduse ja varuosade osakond ja Stute Logistics, Thomas Hunsteger-Petermann (Hammi linnapea), Bernd Ludewig (grupi juhatuse esimees) ja Cathrina-Claas Mühlhäuser tervitasid külalisi uue kõrge laohoone avamisel.
Foto: CLAAS

„Selle investeeringuga valmistame CLAASi varuosade logistikakeskuse ette CLAAS Grupi edasiseks kasvuks. Juurdeehitus mitte üksnes ei anna juurde täiendavat laopinda, vaid võimaldab meil ka laoprotsesse ümber korraldada. Kõike seda tehakse, keskendudes klientide kõrgete standardite täitmisele seoses meie varuosade teenusega,“ selgitab Dietmar Düsing, logistikajuht ja CLAAS Service and Parts GmbH juhatuse liige.

CLAAS annab koos logistikapartneriga Stute Logistics (AG & Co) KG Hammi varuosade logistikakeskuses tööd umbes 500 inimesele. Uue kõrge laohoone ehitamisse investeeriti üle 20 miljoni euro.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960