Autor: Põllumajandus.ee • 26. mai 2020

Tere ja Farmi lähevad juunis kogu kontoriga põllule maasikakorjamise talgutele

Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi kontoritöötajad otsustasid juuni teises pooles, maasikate valmimise kõrgajal, minna appi maasikaid korjama. Põllule läheb 50 kontoritöötajat, kelle eesmärk on korjata üheskoos vähemalt üks tonn maasikaid. Maasikakorjamise talgud tulevad Marjamaa talus, marjadest valmistatakse moos, mis hiljem läheb Tere ja Farmi toodetesse.
Tere ja Farmi lähevad juunis kogu kontoriga põllule maasikakorjamise talgutele.
Foto: Pixabay

„Eesti maasikad põllule jääda ei tohi, sest me vajame neid mitte ainult hooajamaiusena, vaid ka aastaringse toorainena,“ sõnas Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi juhatuse esimees Ülo Kivine. „Kuna maasikas on meile oluline, otsustasime üles näidata head tahet. Kaks meie tootmisüksust asuvad Lõuna-Eestis, sealt tuleb ka suur osa meie piimast – et oleks lühike tarneahel, oli asukohavalik kohe selge. Osa maasikatest, mida oma toodetes, nt Emma kohupiimakreemis kasutame, tulevad Lõuna-Eestis asuvast Marjamaa talust. Saime nendega kokkuleppele, et jaanipäeva paiku läheme sinna kõik koos marju korjama. Loodame oma panusega päästa sadu kilosid marju ning tuua koostöö läbi mõne uue maitsva toote sügisel turule.“

„Oleme väga tänulikud, et Tere ja Farmi rahvas meile appi tuleb,“ lausus Marjamaa talu peretütar Elke Lillemets. „Head kriisi ei tohi kunagi lasta raisku minna ning meil on väga hea meel, kui tootjad näevad, millist vaeva on vaja näha, et kogu nende toodete tooraine oleks parim. Päevaga küll kõiki vajaminevaid maasikaid korjatud ei saa, aga suureks abiks on see siiski. Kuna moosi lähevad ilma tupplehtedeta maasikad ning need tuleb sellisel kujul põllult ka noppida, võtab see natuke korjamise tempot maha. Ühel päeval kolmest nädalast saame ehk hingata kergendatult, et sellel päeval ükski maasikas maha ei jää.“

„Mõte maasikakasvatajatele appi minna sündis nädalavahetusel, kui sai selgeks, et põllule võib jääda mitmeid tonne maasikaid, sest virku töökäsi napib,“ märkis Tere ASi turundusjuht Katrin Tamm. „Mõistame, et probleem on laiem ja ei puuduta ainult maasikakasvatajaid, vaid toiduainetööstust üldisemalt – kulinaariat, kondiitreid jt. Me eelistame kasutada oma toodete sees kodumaiseid marju, kuid väga oluline on siinkohal ka hind, et püsida konkurentsis nii sise- kui välisturul. Eesti on avatud majandus ning konkreetne probleem näitab meie haavatavust. Me tahame olla konkurentsivõimelised mitte ainult ettevõtte, vaid ka riigina.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960