Autor: Põllumajandus.ee • 17. november 2020

Ligi kolmveerand tegutsevatest maamõõtjatest on litsentsi uuendanud

Maa-ameti andmetel on Eestis 120 aktiivselt tegutsevat maamõõtjat. Neist 87-l on olemas nii maakorraldaja kutse kui ka kehtiv maakorraldustööde tegevuslitsents. Kutse taotlemise sügisvooru on registreerinud juba 20 maamõõtjat, seega on aasta lõpuks kehtivate litsentsidega maamõõtjate arv kindlasti suurem.
Maakorraldustöödega saab tegeleda vaid füüsilisest isikust litsentsiomanik.
Autor: Pixabay

Reedel, 13. novembril lõppes enne 1. juulit 2018 välja antud maakorraldustööde tegevuslitsentside kehtivus. Sellega seoses kaotas kehtivuse 136 juriidilise isiku ja 192 füüsilise isiku litsentsi. Kaks aastat tagasi jõustunud maakatastriseaduse muudatuste kohaselt saab katastrimõõdistamise ja maakorraldustöödega tegeleda vaid füüsilisest isikust litsentsiomanik, kes omab ka maakorraldaja kutset. Juriidilistele isikutele litsentse enam ei väljastata.

Maa-ameti katastrimõõdistamise ja -kontrolli osakonna juhataja ning maakorraldustööde tegevuslitsentsi väljaandmise ekspertkomisjoni esimees Tõnu Kägo tunnustab maamõõtjate aktiivsust litsentside uuendamisel ja on kindel, et ükski maamõõtmistöö tegemata ei jää. „Maamõõtjad on väga liikuvad, nad ei ole kinnistatud ühegi Eestimaa piirkonna külge, mistõttu saab maamõõtja palgata ka väljastpoolt oma maakonda,“ selgitas ta.

Maakorraldustööde litsentsiomanike arv maakonniti.
Autor: Maa-Amet

Maaomanikud saavad maamõõduteenust tellides maamõõtja litsentsi olemasolu kontrollida Maa-ameti kodulehelt.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751