Autor: Põllumajandus.ee • 22. juuni 2021

Säästlikus kartulikasvatuses tuleb panustada sortide resistentsusaretusele

Täna kaitseb Eesti Maaülikooli doktorant Kaire Loit filosoofiadoktori väitekirja teemal "Patogeensed ja arbuskulaarmükoriissed seened Eesti kartulipõldudel. Pathogenic and arbuscular mycorrhizal fungi in potato fields in Estonia."
Mullas paiknevad ja taimedele kasulikud miljonid mikroorganismid pakuvad olulisi ökosüsteemiteenuseid, mida saaks edukalt ära kasutada säästvas taimekaitses.
Foto: Pixabay

Töös uuriti kartulipõldudel mulda asustavate patogeensete seente ja taimedega sümbioosis kasvavate arbuskulaarmükoriissete seente mitmekesisuse näitajaid ning nende seoseid kartuli kasvufaasi ja sordiga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960