Autor: Põllumajandus.ee • 15. juuni 2023

Tänavu pole kaitsealadel pesitsusrahu rikutud

Juuni keskpaigaks on Keskkonnaamet pesitsusrahust kinnipidamist kontrollinud 1900 maaüksusel, keskendudes kontrollidega kaitsealadele ja kõige linnurikkamatele metsadele. Keskkonnakaitseinspektoritel on kahe kuu jooksul tulnud peatada 30 raiet, kaitsealadel aga raietegevust avastatud ei olegi.
Pesitsusrahu kontrollid algasid 15. aprillil ja kestavad 30. juunini.
Foto: Keskkonnaamet

„Näeme metsades pesitsusaegsete kontrollide mõju: möödunud aastaga võrreldes oleme avastanud vähem pesitsusaegseid raieid linnurikastes vanades metsades. Kaitsealadel aga pesitsusajal raietegevust ei leitudki, kuigi meie kontrollide põhiraskus on just kaitsealadel,“ ütles Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra. „Metsi läbi sõites on näha sedagi, et järjest rohkem metsamajandajaid hoolib pesitsusrahust ning raied plaanitakse talvisele ja sügisesele ajale,“ ütles Vakra.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960