Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 6. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Kevvai 50

Tähtsat juubelit tähistav Põllumajandusministeeriumi asekantsler on nimelt see mees, kelle juhtimisel valmisid Eesti maaelu arengukavad aastateks 2004-2006 ja 2007-2013.

Ja mitte ainult – Toomas Kevvai vedamisel toimusid põllumajanduse valdkonna läbirääkimised Euroopa Liiduga liitumiseks. Selles protsessis võitles ta Eestile välja otsetoetuste taseme, mis tolle aja konteksti arvestades oli enam kui väga hea.

Läbirääkimiste kõrval tuli kokku panna ka spetsiaalne liitumiseelne programm SAPARD. Toomas ise meenutab seda tsitaadiga Oskar Lutsu „Kevadest“: „Aga vot see on praktika.“

Täna liigub Toomase kindlal juhtimisel toiduohutuse, taimetervise ning teaduse ja arenduse valdkondade vanker. Kolleegid ütlevad, et ta on tugev strateeg, kes suudab alati vaadata riigi konteksti tervikuna ja ka Euroopa Liiduga seotult. Pealegi oskab ta põllumajanduse, kalanduse ja toiduga seotud keerulist valdkonda alati lihtsalt ja arusaadavalt lahti seletada.

Soovime Toomasele palju õnne tähtsa juubeli puhul!

Autor: põllumajandus. ee

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751