Keskkonnasõbralikku ettevõtlusse läheb 137 mln eurot

Järgmise seitsme aasta jooksul investeeritakse Euroopa Liidu toel ligi 137 miljonit eurot ettevõtete säästlikumaks muutmisesse.

Ettevõtete keskkonnajalajälje vähendamine ja säästliku ressursikasutuse toetamine on järgmise eelarveperioodi jooksul üks mahukamaid investeeringuvaldkondi. Kavas on toetada selliseid investeeringuid, mis vähendavad toormaterjalide vajadust või energiatarvet ning hindamisi, mis näitavad, kas ja millist osa tööstusprotsessist saab parandada ja säästlikumaks muuta. Lisaks aidatakse ettevõtetel täita karmistuvaid keskkonnanõudeid, investeerides näiteks puhastustehnikasse.

Lisaks keskkonnaõbralikumale ettevõtlusele on alanud eelarveperioodi prioriteediks looduskaitse, kuhu investeeritakse lähima seitsme aasta jooksul 100 miljonit eurot. Eelkõige on fookus elupaikade taastamisel, liigikaitsel, kaitsealade eest hoolitsemisel, aga panustatakse ka jõgede olukorra parandamisse ning saastunud alade puhastamisse ja ohutuks tegemisse.

Uuel eelarveperioodil on endiselt tähtis ka kaasaegse veevärgi ja puhta joogivee taristu edasine arendamine. Eesmärk on, et 2014. aasta lõpuks oleks kõikide suurte linnade elanikel võimalik juua puhast kraanivett.

Euroopa Liidu toetustele lisanduvad veel ka keskkonnatasudest ja saastekvootidega kauplemisest saadavad rahad. Kokku investeeritakse keskkonnaga seotud tegevustesse järgmise seitsmeaastase perioodi jooksul üle miljardi euro.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised