Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 22. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuse: kutsun Eesti toidutööstusi üles eelistama kodumaist toorainet

Eelistagem kodumaist
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Maaeluminister Urmas Kruuse kutsus täna toimuval Eesti Toiduainetööstuste Liidu aastakonverentsil Eesti toidutööstusi üles eelistama kodumaist toorainet.

„Põllumajandusele keerulisel ajal on meie toidusektori tuleviku seisukohalt kõige tulemuslikum, kui toidutööstused eelistavad Eestis toodetud ja kasvatatud tooret,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse.  „See oleks pikaajaline ja mõlemapoolselt kasulik lähenemine.“

Minister rääkis konverentsil, et toidusektori väljapääs kriisist seisneb uutele turgudele minemisel. „Kaugetele turgudele minemisel peame kindlasti tegema koostööd oma lähinaabritega, sest meid nähakse sama regioonina. Näiteks Soome on avaldanud soovi koos meiega tegutseda,“ lisas Kruuse.Ministri sõnul peaks Eesti oma kuvandis lisaks IT-edule senisest paremini esitlema ka toitu. „Mis võiks teha Eesti toidust ekspordihiti? Meie nutikad inimesed ja innovaatiline toidutööstus, kes paindliku ja avatud tootmise juures loovad puhtast toorainest esmaklassilist kvaliteeti,“ ütles Kruuse. „Meie toidutööstuse tugevus on võime muutustega kiiresti kohaneda ja pakkuda klientidele paindlikke lahendusi.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960