Maido Solovjov: Tihe hinnasõda nii lõpptoodete kui toorpiima osas

Maido Solovjov: Tihe hinnasõda nii lõpptoodete, kui toorpiima osas  Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Valio Eesti ASi juht Maido Solovjov võtab kokku piimaturul toimuva, arvamusloo teemaks on Baltikumipõhine konkurents nii toorpiima kui ja lõpptoodete rindel.

Balti riikides toodetakse päevas ühtekokku 7400 tonni toorpiima, mis on oluliselt rohkem, kui kohalik turg seda tarbib.

Toorpiima suuremad ostjad Balti riikides on peamiselt seitse ettevõtet. Suuremad ostjaid on tänasel päeval just Leedu tööstused ning suurusjärgu väiksemad on Läti ja Eesti tööstused.Samas on need ettevõtted omavahel väga tihedas Baltikumipõhises konkurentsis nii toorpiima hankimise kui ka lõpptoodete müügi osas. Riigipiirid puuduvad ning kõigis kolmes riigis on esindatud Baltikumi kaks kõige suuremat jaeketti, kes suudavad hinnataset riigiti võrrelda. See loob olukorra, kus toorpiima hinnatase pole enam riigi- vaid regioonipõhine.

Baltikumi toorpiima tootmine 2016   Foto: Valio Eesti AS
Piimatööstuste käive Baltikumis 2014. a  Foto: Valio Eesti AS

Tihe hinnasõda.

Valio Eesti osa toorpiima varumises on ca 6,5 % Baltikumi kogutoodangust ning samas suurusjärgus ka müügikäive, millega oleme kuuendal kohal Balti riikide piimatööstuste seas. Valio on olnud tugevas kasvus ning ka lähiaastate eesmärgid on ambitsioonikad. Samas peame tõdema, et oleme kordades väiksemad kui kaks suuremat Leedu piimatööstust. See aga seab suured väljakutsed konkurentsivõime hoidmisele tingimustes, kus läbi aastate on Leedu tööstused maksnud toorpiima eest 5-10% madalamat hinda kui Eesti tööstused.Madal kasumlikkus

Konkurents Baltikumi turul on äärmiselt pingeline

Maido SolovjovtegevjuhtValio Eesti AS

Jaga lugu:
Seotud lood
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150