Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti loomakasvatajad tutvuvad Läti põllumeeste kogemustega keskkonnahoius

Eesti loomakasvatajad tutvuvad Läti põllumeeste kogemustega keskkonnahoius
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
19. kuni 21. oktoobrini toimub põllumajandus-kaubanduskoja korraldatud Eesti loomakasvatajate ja põllumajandusnõustajate õppereis Lätti, et tutvuda sealsete kogemustega keskkonnahoius.

Green Agri programmi raames toimuva õppereisi käigus külastatakse erinevaid lihaveisefarme, aga kavas on tutvuda ka mesindus- ja mahetootmistaludega.

„Praegu on Eestis kõigi põllumajandustootjate, aga eriti loomakasvatajate jaoks oluline veeseaduse uuendamine, milles sätestatavad nõuded seavad loomakasvatajatele uute investeeringute tegemise vajaduse. Vaatame ja uurime, kuidas Läti loomakasvatajad sealsete nõuete täitmisega toime tulevad ja kas Läti kogemusest on meile midagi kasulikku õppida ja üle võtta,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja keskkonnavaldkonna juht Ann Riisenberg.Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koostöös Läti Põllumeeste Parlamendiga viib aastatel 2015-2019 läbi projekti GreenAgri, mille eesmärgiks on vähendada Eestis ja Lätis põllumajandustegevusest taimetoitainete pinnavette leostumist ning sealt edasi Läänemerre kandumist, säilitades samas tootjate konkurentsivõime. Projekti GreenAgri elluviimist toetab Euroopa Liit Interreg Kesk-Läänemere Programmi 2014-2020 raames.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960