• 24.10.16, 09:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti, Läti ja Leedu ülikoolid hakkavad üheskoos koolitama põllumajandus- ja toiduainetööstuse juhte

21. oktoobril allkirjastasid Eesti Maaülikooli, Läti Põllumajandusülikooli ja Leedu Aleksandras Stulginskise Ülikooli rektorid koostöölepingu, mille eesmärk on välja töötada ja avada Balti riikide ülene magistriõppekava International Master in Agri-Food Business Management.
Eesti, Läti ja Leedu ülikoolid hakkavad üheskoos koolitama põllumajandus- ja toiduainetööstuse juhte
  • Eesti, Läti ja Leedu ülikoolid hakkavad üheskoos koolitama põllumajandus- ja toiduainetööstuse juhte
  • Foto: Eesti Maaülikool
Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktori Ants-Hannes Viira sõnul hakkavad rahvusvahelisel magistriõppekaval õppima üliõpilased vähemalt kolmest riigist, samuti toimub õppetöö kolmes riigis ja ka õppejõud on vähemalt kolmest riigist. „Selline õppetöö korraldus annab üliõpilastele rahvusvahelise kogemuse ja loob hea aluse töötamaks rahvusvahelist kogemust eeldavatel töökohtadel kogu Baltikumis.“ Õppekava raames tehakse probleemõppe vormis koostööd Balti riikide põllumajanduse ja toidusektori ettevõtetega.
Planeeritavad õppeained annavad ülevaate põllumajandusökonoomikast ja -poliitikast, bioökonoomiast, inimressursside ja organisatsiooni juhtimisest, eetikast ja sotsiaalsest vastutusest, samuti finantsjuhtimisest ja planeerimisest, strateegilisest ning kvaliteedi- ja riskijuhtimisest, logistikast ja turundusest.   Õppekava maht on 120 ECTS ning see vältab 2 aastat. Iga partner vastutab ühe semestri õppetöö korraldamise ning oma riigi üliõpilaste magistritööde juhendamise eest. Õppetöö toimub inglise keeles, samuti kirjutatakse inglise keeles lõputöö.Esimene vastuvõtt on planeeritud 2017. aastasse.  

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele