24. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti, Läti ja Leedu ülikoolid hakkavad üheskoos koolitama põllumajandus- ja toiduainetööstuse juhte

Eesti, Läti ja Leedu ülikoolid hakkavad üheskoos koolitama põllumajandus- ja toiduainetööstuse juhte
Foto: Eesti Maaülikool
21. oktoobril allkirjastasid Eesti Maaülikooli, Läti Põllumajandusülikooli ja Leedu Aleksandras Stulginskise Ülikooli rektorid koostöölepingu, mille eesmärk on välja töötada ja avada Balti riikide ülene magistriõppekava International Master in Agri-Food Business Management.

Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktori Ants-Hannes Viira sõnul hakkavad rahvusvahelisel magistriõppekaval õppima üliõpilased vähemalt kolmest riigist, samuti toimub õppetöö kolmes riigis ja ka õppejõud on vähemalt kolmest riigist. „Selline õppetöö korraldus annab üliõpilastele rahvusvahelise kogemuse ja loob hea aluse töötamaks rahvusvahelist kogemust eeldavatel töökohtadel kogu Baltikumis.“ Õppekava raames tehakse probleemõppe vormis koostööd Balti riikide põllumajanduse ja toidusektori ettevõtetega.

Planeeritavad õppeained annavad ülevaate põllumajandusökonoomikast ja -poliitikast, bioökonoomiast, inimressursside ja organisatsiooni juhtimisest, eetikast ja sotsiaalsest vastutusest, samuti finantsjuhtimisest ja planeerimisest, strateegilisest ning kvaliteedi- ja riskijuhtimisest, logistikast ja turundusest.   Õppekava maht on 120 ECTS ning see vältab 2 aastat. Iga partner vastutab ühe semestri õppetöö korraldamise ning oma riigi üliõpilaste magistritööde juhendamise eest. Õppetöö toimub inglise keeles, samuti kirjutatakse inglise keeles lõputöö.Esimene vastuvõtt on planeeritud 2017. aastasse.  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960