• 10.10.17, 13:34
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kaluga Queen vallutab maailma

Maailma suurim kaaviaritootja loob Hiina toidule kvaliteetse toidutootja kuvandit.
Kaluga Queen vallutab maailma
  • Kaluga Queen vallutab maailma
  • Foto: Postimees/Scanpix
Hiina toidu kvaliteet pole siiani olnud just parimate killast, on esinenud probleeme nii kahtlaste toodete, kui kvaliteediga. Nüüd aga tahab sealne musta kalamarja tootja Kaluga Queen muuta seni levinud arusaama Hiina toidust.
Kaluga Queeni asedirektor Aleksander Petrosjan ütles vesti.ru uudisteportaalile, et kui nad oma ettevõtte 2006. aastal käivitasid, siis oli Hiina toiduainete ohutuse osas turul väga väike usaldus kuid aja möödudes on õnnestunud neil olukorda muuta. „Eriti keeruline oli esimesel kolmel aastal. Müües oli keeruline tõestada, et meie toodetu on lisaks heale hinnale ka hea kvaliteediga,“ lausus Petrosjan, kelle firma toodab aastas umbes 60 tonni kaaviari, mis teeb selle ettevõtte maailma suurimaks musta kalamarja tootjaks.
Nende toodetud musta kalamarja kasutavad näiteks Pariisis 21 Michelini tärni omavat restorani 26st. Ka on USA presidendi Barack Obama G-20 tippkohtumisel 2016. aastal olnud menüüs just selle firma must kalamari.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Liidripositsiooni kaaviari turul on juba pikka aega hõivatud Venemaa ja Iraan, aga neil on puudus tuurast, mida on ülepüütud ja mis nüüd on kaitse all.  

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele