Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaluga Queen vallutab maailma

Kaluga Queen vallutab maailma
Foto: Postimees/Scanpix
Maailma suurim kaaviaritootja loob Hiina toidule kvaliteetse toidutootja kuvandit.

Hiina toidu kvaliteet pole siiani olnud just parimate killast, on esinenud probleeme nii kahtlaste toodete, kui kvaliteediga. Nüüd aga tahab sealne musta kalamarja tootja Kaluga Queen muuta seni levinud arusaama Hiina toidust.

Kaluga Queeni asedirektor Aleksander Petrosjan ütles vesti.ru uudisteportaalile, et kui nad oma ettevõtte 2006. aastal käivitasid, siis oli Hiina toiduainete ohutuse osas turul väga väike usaldus kuid aja möödudes on õnnestunud neil olukorda muuta. „Eriti keeruline oli esimesel kolmel aastal. Müües oli keeruline tõestada, et meie toodetu on lisaks heale hinnale ka hea kvaliteediga,“ lausus Petrosjan, kelle firma toodab aastas umbes 60 tonni kaaviari, mis teeb selle ettevõtte maailma suurimaks musta kalamarja tootjaks.

Nende toodetud musta kalamarja kasutavad näiteks Pariisis 21 Michelini tärni omavat restorani 26st. Ka on USA presidendi Barack Obama G-20 tippkohtumisel 2016. aastal olnud menüüs just selle firma must kalamari.

Liidripositsiooni kaaviari turul on juba pikka aega hõivatud Venemaa ja Iraan, aga neil on puudus tuurast, mida on ülepüütud ja mis nüüd on kaitse all.  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960