Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. august 2018

USA lihatöötlejalt head tulemused

Tyson Foodsi kanatiivad New Yorgis Manhattanil asuvas poes.
Autor: Postimees/Scanpix
Tyson Foods teatas analüütikute konsensusliku ootusega võrreldes parematest kvartalitulemustest, kuid juhtkond hoiatas, et kaubandusvaidlused võivad ohtu seada tema sealiha ja kanaliha ärisuuna, vahendab Reuters.

USA suurim lihatöötleja teatas headest kvartalitulemustest, mis saavutati tänu tugevale nõudlusele veiseliha järele. Hiina impordib varasemast vähem Ameerika sealiha peale seda, kui Peking seadis importtollid USA sealihale seoses USA omapoolsete importtollide kehtestamisele. Samuti seadsid omapoolsed tariifid ka Kanada ja Mehhiko ning see viis lõppenud kvartalis liha üleküllusele turul, mis omakorda tõi USA-s lihahinnad alla.

Eelmisel nädalal teatas Tyson Foods käesoleva aasta kasumiprognoosi vähendamisest, viidates ebakindlusele seoses kaubanduspoliitikaga ning kõrgematele tariifidele, mis mõjutavad liha hindasid USA-s ning eksportturgudel.

Kanaliha äridivisjoni ärikasum langes eelmise aasta 294 miljoni dollari pealt 189 miljoni dollari peale. Sealiha üksuse ärikasum langes eelmise aasta 136 miljoni dollari pealt 67 miljoni dollarini.

Väga hästi läks Tyson Foodsi veiseliha segmendil, kui üksuse ärikasum tõusis eelmise aasta 147 miljoni dollari pealt 318 miljoni dollari peale. Kasum tõusis tänu suurenenud ekspordile ning koduturu nõudlusele.

Tyson Foodsi lõppenud kvartali aktsiapõhine kasum tõusis aasta varasema 1,21 dollari pealt 1,47 dollari peale. Analüütikud olid Thomson Reuters I/B/E/S-i poolt kogutud andmete põhjal oodanud 1,40 dollari suurust aktsiapõhist kasumit.

Tyson Foodsi aktsia kaupleb 3,1% plussis 59,52 dollari peal.

Rait Kondor

Äripäev AS

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751