Autor: Põllumajandus.ee • 28. jaanuar 2019

Salvest kasvatab mahetoodete toel jõudsalt eksporti

Triin Kõrgmaa
Foto: Erakogu
Salvesti 2018. aasta eksportkäive on võrreldes nelja aastaga taguse ajaga kasvanud üle 4,5 korra. Möödunud aastal eksporditi Eestis valminud tooteid pea 4 miljoni euro eest ning kasvupotentsiaali näeb ettevõte veelgi.

Salvest tarnib oma toodangu 18 riiki, mille hulgas on ka Ghana, Ukraina, Kasahstan, Prantsusmaa, Aserbaidžaan, Hong Kong ja Vietnam, teatas ettevõte. Hiljuti on eksportriikide hulka lisandunud Rootsi, Sloveenia ja Singapur.

„Salvesti toodete puhul hinnatakse enim toodete uudsust ja tooraine kvaliteeti. Nii eksporditavate smuutide kui ka lastetoitude puhul kasutame vaid mahepõllumajandusest pärit koostisosi. Lisaks on tooted säilitus-ja lisaainete vabad,“ toonitas Salvesti juht Triin Kõrgmaa.

Kõige suurema ekspordipotentsiaaliga tooted ongi lastetoidud ja smuutid. „Smushie“ supersmuutid on esimene Salvesti poolt loodud kontseptsioon, mis on välja töötatud just rahvusvahelist turgu silmas pidades.

„Meie jaoks on oluline ka see, et me tunneme oma tooraine tarnijaid ja jagame samu väärtusi. Tänu sellele on kogu tooraine ja toodete tarneahel läbipaistev. Hiljuti töötasime lisaks välja Salvesti eetikakoodeksi, mida järgivad meie koostööpartnerid. Koodeksi eesmärk on aidata kaasa ressursside optimaalsele kasutamisele ja seeläbi puhtamale keskkonnale,“ ütles Salvesti juht Triin Kõrgmaa.

NB! Salvesti logistika- ja ostujuht Kristo Raud esineb 21.-22. märtsil toimuval Pärnu Tarneahelakonverentsil, kus selgitab, kuidas ettevõte aina kiiremaks muutuvate tarnetega toime tuleb. Programmi ja piletid leiate SIIT.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105