Autor: Põllumajandus.ee • 9. juuli 2020

Lihaveisekasvatajad tähistasid juubelit

Eesti Lihaveisekasvatajate Selts tähistas 3. juulil Maria talus 20. juubelipidu - peeti pidu, aga vaadati üle ka majandustulemused ning arutleti sektori murekohtade üle.
Lihaveisekasvatajad tähistasid juubelit.
Foto: Eesti Lihaveisekasvatajate Selts

Päev algas majandusaasta aruande vastuvõtmisega. Päevakavas olid ettekanded, mille sisendi andsid seltsi liikmed. “Pidasime kolme üritust korraga – tähistasime seltsi juubelit, viisime läbi seltsi üldkoosoleku ja nautisime suvepäevi,” ütles Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi juhatuse esimees Jane Mättik.

Mureks ebavõrdsus. Päevakajalisem teema oli ammlehmatoetus, mida peaaegu pole alles jäänud, sest loomade arv on kunagise referentsaastaga võrreldes väga palju kasvanud ja lihaveisekasvatajad saavad võrreldes piimalehmakasvatajatega toetust 15 korda vähem. Lisaks arutleti turuolukorra üle ja jagati infot kliimameetmete kohta.

Päev algas majandusaasta aruande vastuvõtmisega.
Foto: Eesti Lihaveisekasvatajate Selts

20 aastat koondab endasse suure töö ja palju kordaminekuid. Seltsi tegevust pikka aega juhtinud Aldo Vaan sõnas, et head meelt teeb ühenduse tegevus ja liikmed, kes tahavad koos tegutseda. Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi aupresident Leino Vessart rõhutas, et sisuliselt on 20 aastaga Eesti lihaveisekasvatus üles ehitatud, loomad on ilusad ja tõumaterjal hea.

Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi aupresident Leino Vessart.
Foto: Eesti Lihaveisekasvatajate Selts

Juubelipeol jagati kingitusi ja tänukirju ning jagati muljeid alanud aastast. Eks see üritus oli tänavu esimene kord, kui lihaveisekasvatajad kokku said, koroona tegi oma töö. Isegi pullioksjon oli vaja viia veebi, mis oli Eestis esmakordne.

Jane Mättik avaldab tänu Aldo Vaanile.
Foto: Eesti Lihaveisekasvatajate Selts

Lihaveisekasvatuse teemal saad pikemalt lugeda juba 17. juulil, kus nende tegevusi kajastame Äripäeva põllumajanduse erilehes. Loo leiate siis ka meie teemaveebist www.pollumajandus.ee.

Moonika Kuningas, Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi tegevjuht

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960