Autor: Ain Alvela • 1. detsember 2021

Airi Külvet: Eestis on tohutult võimalusi rohumaaveise kasvatamise arenguks

MTÜ Liivimaa Lihaveis juhatuse liige, Puutsa talus alates 2004. aastast maheda karjakasvatusega tegelev Airi Külvet väljendas Äripäeva põllumajanduse äriplaani konverentsil arvamust, et lihaveisekasvatuses on oluline innovatsioon ja teaduslik lähenemine.
Airi Külvet.
Foto: Erakogu

„Lihtne farmer, nagu ma olen, peab asjadest teadma ka teadusliku poole pealt ja n-ö süvitsi,” rääkis Külvet. „Nii olen liikunud oma tegevuses ühelt projektilt teisele, et arengus pidevalt ja järjekindlalt osaleda. See on vajalik, et korjata kokku jätkusuutliku lihaveisekasvatuse häid praktikaid, teha nende seas selektsioon ja võtta kõige paremad ka ise kasutusele. Kui 2010. aastal oli meil kõhutunne, et rohumaaveise kasvatamine on üks õige asi, siis nüüd on meil juba teadmised, et see on tõepoolest nii.”

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960