Autor: Sigrid Sõrmus • 5. detsember 2022

Mario Talvist: kui oled ise normaalne ja elimineerid hullud loomad, saad hakkama

„Kes hooldavad maad? Loomad. Loomadeta meie oma tegevust ei saa teha,“ rääkis Eesti Poollooduslike Koosluste Hooldajad MTÜ juhatuse liige, veise- ja lambakasvataja Mario Talvist konverentsil Põllumajanduse Äriplaan 2023.
Mario Talvist.
Foto: Oleg Hartsenko

Mario Talvist meenutas, et noorena Saaremaalt bussiga Tallinna Muusikakeskkooli sõites vaatas talle iga kord bussiaknast vastu Orissaare rannaniidul üks küngas koos puudesaluga. Juba toona olid tema kujutluspildis seal künkal loomad – veised ja lambad. Tol ajal ei teadnud mees veel, mis on rannaniit, samuti ei osanud ta aimata, et just temast saab see, kes ühel päeval need loomad sinna künkale ka paneb. Möödus kümme aastat ja juhtuski nii, et sealsete niitude taastamisest ja hooldamisest, seejuures veiste ja lammaste abiga, sai Mario elutöö üks osa.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960