Autor: Mihkel Salum, Baltic Agro põlluväetiste tootejuht • 27. juuli 2023

Talikultuuridel alusta kaaliumiga väetamisega juba sügisel

Taliviljade külvihooaeg läheneb ja põllumehed peavad oma valikud ning otsused tegema, millist väetist osta nii talirapsile kui teistele taliviljadele.
Raps Valgamaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Eelmisel aastal jäid väetiste väga kõrgete hindade tõttu taliviljaväetiste kogused, mida Eesti põllumehed kasutasid, üsna tagasihoidlikuks. Kuna väetiste hinnad olid laes nii Euroopas kui ka üle maailma, käitusid Euroopa ja teised põllumehed sarnaselt Eesti viljakasvatajatega – kasutati tavapärasest oluliselt vähem fosfor- ja kaaliumväetisi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960