Maaülikooli teadlased koos põllumajandus- ja toidusektori ettevõtjatega panid kokku roheülemineku teekaardi piima-, liha-, teravilja- ja aiandussektoris. Sellest, millised on ülemaailmsed vajadused toidutootmisele ning milliste meetoditega saab muuta põllumajandust kestlikumaks, kirjutab Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna juhataja Kristel Maidre.

- Maaülikooli teadlased koos põllumajandus- ja toidusektori ettevõtjatega panid kokku roheülemineku teekaardi piima-, liha-, teravilja- ja aiandussektoris.
- Foto: Pexels
Mitu strateegilist algatust nii Eesti kui ka Euroopa Liidu tasandil, nagu näiteks Eesti „Põllumajanduse ja kalanduse valdkonna arengukava aastani 2030“, kliimakindla majanduse seaduse väljatöötamine, Euroopa roheline kokkulepe, strateegia „Talust taldrikule“ ja elurikkuse strateegia aastani 2030 on tõstnud fookusesse põllumajanduse ning toidu tootmise ja tarbimise kestlikumaks muutmise.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Taimede toitumises loeb iga detail – alates mullastiku tasakaalust kuni väetamisõige koguse ja parima ajastuseni. Polar® Fast N 15.5 on eriline lämmastikväetis, mis tagab kiire ja efektiivse toitainete omastamise ning aitab tõsta teravilja saagikust ja saagikvaliteeti, parandades terade proteiinisisaldust.