Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GEHL väikelaadurid – kompaktne mitmekülgsus

GEHL väikelaadurid – kompaktne mitmekülgsus
Foto: Baltic Agro Machinery OÜ
Kas olete end leidnud olukorrast, kus on pidevalt tarvis teha tõstetöid, puhastada, kaevata või laadida? GEHL väikelaadur on kompaktne, mitmekülgne, ergonoomiline, jõuline ning lihtne hooldada. Vaatame lähemalt?

Ameerikas toodetud GEHL väikelaadurid on osa Manitou grupist ning oluline osa kompaktlaadurite mudelivalikus. Väikelaadureid märgib GEHL tähisega AL ning valikus on 6 mudelit.  Masinate nominaalne tõstevõimsus ulatub suuremate mudelite puhul ca 3300 kg-ni.

Laaduril on lai kasutusvõimalus
Foto: Baltic Agro Machinery OÜ

Iga masina kõige olulisem osa on selle juht. Seega on oluline, et masina juhiplatvorm oleks loodud võimalikult mugav ning juhtseadmed paigutatud ergonoomiliselt. Kõikide mudelite standardvarustusse kuulub külgedelt lahtine juhiplatvorm, mis on kaitstud turvakaartega. Valikvarustusena saab tellida mugava kabiini koos soojenduse ja konditsioneeriga, et tööd saaks tehtud ka halbade ilmastikuolude korral. Masina juhtimine käib mugava juhtkangi ja kahe pedaali abil, millega kontrollitakse kõiki masina funktsioone: noole tõstmine/langetamine, ujuvasendid, sõidusuuna muutmine, diferentsiaali lukustus ja hüdroväljavõtete juhtimine ning liikumiskiirus. Olulise omadusena võiks välja tuua pedaali sammkäigu funktsiooni, kus liikumiskiirus on masina mootoripööretest sõltumatu. See tähendab, et masin on väga täpselt juhitav ka siis, kui käitatakse lisaseadmeid.

Jõuallikatena kasutab GEHL Yanmari ja Deutz diiselmootoreid vahemikus 18kw - 55kw (24hj – 75hj) vastavalt masina mudelile. Hüdraulikasüsteemid on tootlikud ja täpsed. Standardvarustuses on kaks väljavõtet lisaseadmete käitamiseks. Roolisüsteemi ja tööseadme hüdraulika on üksteisest eraldatud.

Kõigile väikelaaduritele saab tellida suures valikus lisaseadmeid alates erineva töölaiusega koppadest kuni tänavapuhastusharjade ning lumepuhuriteni välja. Lisaseadmete kinnitussüsteemi variante on 4 vastavalt kliendi soovile. Saadaval on ka EURO kinnitustüüp, mis võimaldab vajaduse kasutada ka traktori frontaallaaduri lisaseadmeid.

Masina finantseermiseks pakub Manitou Finance liisinguintressi 0,99%, millele lisandub 3 kuu EURIBOR. Soodusintressi kampaania kestab kuni 31.maini 2017. Sellega on GEHLi väikelaaduri soetamine tehtud lõppkasutaja jaoks ülimalt lihtsaks.

GEHLi väikelaadureid müüb ja hooldab Eestis Baltic Agro Machinery OÜ.Uuri lisa: www.balticagromachinery.com

  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960