23. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Björn Wahlroos sai prisket põllumajandustoetust

Soome tuntumatest ettevõtjatest ja jõukamatest inimestest sai mullu suurimat põllumajandustoetust Sampo nõukogu esimees Björn Wahlroos, kokku 273 000 eurot ehk 4,3 miljonit Eesti krooni.

Mõisapidamine on Wahlroosi suureks hobiks - ta on ära ostnud kuulsate Hornide, Armfeltide ja von Knorringite suguvõsale kuuluva Joensuu (Åminne) mõisa ning on pühendanud palju energiat selle vana ja Soome ajaloos olulise mõisakompleksi taastamisele. Joensuu kuulsaim mõisaomanik oli Gustaf Mauritz Armfelt, kes oli nii Rootsi kuninga Gustav III kui hiljem ka Venemaa keisri Aleksander I sõber ja soosik.

Kokku said Soome talupidajad ja põllumehed mullu oma riigilt ja Euroopa Liidu vahenditest toetusi 2,1 miljardit eurot ehk 32,8  miljardit Eesti krooni, vahendas agentuur STT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960