Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 4. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Aiandusliit tunnustab valitsuse eilset otsust välismaalastest hooajatööliste palgapiirangu kaotamise kohta

Eesti Aiandusliit tunnustab valitsuse eilset otsust välismaalastest hooajatööliste palgapiirangu kaotamise kohta
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Aiandustootjate jaoks on valitsuse eilse otsuse näol tegemist märgilise otsusega, kuna hooajatööjõu osakaal on sektoris väga suur ja siiani on olnud välismaalase palkamisel hooajaks lihtsamatele töödele tööjõu kulu väga kõrge tööandja jaoks.

Eilsel Vabariigi Valitsuse pressikonverentsil anti teada otsustest, mis mõjutavad välismaalastest töötaja palkamist ja peaksid rakenduma Välismaalaste seaduse muutmisega Riigikogus.

Üks otsustest oli järgnev: arvata palgakriteeriumi nõude alt välja välismaised hooajatöötajad, et tööandjad saaksid palgata hooajalist lisatööjõudu valdkondades ja ajal, kui tööjõupuudus on eriti suur.Aiandustootjate jaoks on tegemist märgilise otsusega, kuna hooajatööjõu osakaal on sektoris väga suur ja siiani on olnud välismaalase palkamisel hooajaks lihtsamatele töödele tööjõu kulu väga kõrge tööandja jaoks.

Eesti Aiandusliit kõige suurem ja laiapõhjalisem aiandussektori organisatsioon, mis ühendab haridus- ja teadusasutusi, aiandustootjaid, maastikuehitajaid ja sisendite tarnijaid. Liidul on üle 70 liikme. Liitu kuuluvad ettevõtted toodavad ca 90% kodumaisest puu- ja köögiviljast ning annavad tööd ca 700 inimesele.

Raivo Külasepp, Eesti Aiandusliidu juhatuse esimees: “Tegemist on väga olulise ja positiivse otsusega aiandustootjate jaoks. Tahaks valitsust ja riiki laiemalt selle sektori jaoks vajaliku sammu eest tunnustada, nüüd tuleb ametnikel valitsuse seisukoht ka õigusaktidega kehtestada“.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960