Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandus-kaubanduskoja lõikuspeol tunnustatakse Eesti toidutootjaid

Põllumajandus-kaubanduskoja lõikuspeol tunnustatakse Eesti toidutootjaid
Foto: Postimees/Scanpix
Täna Tallinnas Lillepaviljonis toimuval Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lõikuspeol tunnustatakse 24 Eesti toidutootjat, kelle kõrge kvaliteediga toodetele on tänavu antud Tunnustatud Eesti Maitse või Tunnustatud Maitse kvaliteedimärk. Pääsukesemärgi kandmise õiguse sai tänavu 52 uut toodet ja ristikumärgi kandmise õiguse 11 toodet.

„Hindame toidutoodete kvaliteeti juba 1998. aastast alates. Kogenud toidukvaliteediekspertide arvamus on kasulik nii tootjatele kui tarbijatele. Tootjad saavad hindamise tulemusena põhjaliku ja sõltumatu tagasiside oma toodete omaduste ja maitse kohta, mis aitab Eesti toidu kvaliteeti hoida ja tõsta. Kvaliteedimärgid aitavad tarbijatel poelettidelt kergemini üles leida ekspertide poolt hinnatud ja püsivalt kõrge kvaliteediga Eesti tooteid,“ selgitas põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

„Pääsukesemärgi abil saavad tarbijad väärtuslikku infot, et lisaks toote kõrgele kvaliteedile on selle valmistamisel kasutatud põhitooraine kodumaist päritolu. Kodu lähedal kasvanud toit on kõige värskem, usaldusväärsem ja harjumuspäraste omadustega. Kodumaisest toorainest valmistatud toidu eelistamine annab tööd ja leiba ka meie oma põllumeestele,“ lisas Sõrmus.Tänavu 20. tegevusaastat tähistav Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda alustas toiduainete kvaliteedi hindamisega 1998. aastal. Selle aja jooksul on koja kvaliteedieksperdid hinnanud tuhandeid tooteid. Praegu kannab koja kvaliteedimärki kokku 395 Eesti toidutoodet.Nii Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk kui Tunnustatud Maitse ristikheina märk näitavad toidutoote kõrget kvaliteeti, lisaks on pääsukesemärki kandva toote valmistamisel kasutatud põhitooraine 100% eestimaine. Eksperdid hindavad pimetestil toote maitset, välimust, konsistentsi ja lõhna. Selleks, et tagada märki kandvate toodete läbivalt kõrge kvaliteet, viiakse lisaks toodete esmasele hindamisele jooksvalt läbi ka märgiga toodete järelhindamisi. Samuti kontrollitakse pisteliselt ettevõtetes pääsukesemärgiga toodete valmistamiseks kasutatud tooraine päritolu.Tunnustatud Eesti Maitse ja Tunnustatud Maitse kvaliteedimärkidega toodetega saab tutvuda veebilehel: http://epkk.ee/toidumargid/margiga-toodete-nimekiri/

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960