Autor: Äripäev • 29. juuli 2019

Maag kasvas ja andis omanikele hea dividendi

Roland Lepp
Foto: Raul Mee
Piimatööstuse Tere ostmisele järgnenud aastal kasvas Maag Grupi käive üle kuuendiku, ettevõtte kolm omanikku võtavad sellest ka kena dividendi.

Tere ja Farmi piimatööstuse omaniku Maag Grupi käive ulatus eelmisel aastal üle 222 miljoni euro, selgub Infopanka jõudnud aastataruandest. Ettevõtte tegevuskasum oli 3,72 miljonit eurot varasema 0,58 miljoni asemel.

Ettevõte kuulub kolmele mehele – Roland Lepale ja Aivar Saarmale kuulub võrdselt 37,50% ja Toomas Juhanile 25% –, kes võtsid dividendi kokku 1,46 miljonit eurot. See on suurusjärgult sama nagu aasta varemgi.

Aruandeaasta lõpus töötas ettevõttes 1074 töötajat (täistööajale taandatult) ja aastaga kasvas töötajate arv 210 võrra.

Maag Grupp on toidutööstuskontsern, kulu kuulub piima- ja lihatootmisi ja -tööstusi, aga ka veo- ja kaubandusfirmasid mitmes riigis. Piimatööstuste Farmi ja Tere kõrval on grupis näiteks ka Rannarootsi lihatööstus, aga ka toidukauba impordi-ekspordiga tegelevad firmad Leedus, Poolas ja Saksamaal, lihatootja Pouttu Soomes ja investeerimisega tegelev ettevõte Lätis.

Maag Grupp investeeris eelmisel aastal põhivarasse 3,5 miljonit eurot, mis jääb küll absoluutarvult aasta varasemale 34,4 miljonile kõvasti alla, aga arvestada tuleb, et sellest kulus siis lõviosa ehk 32,6 miljonit eurot Tere ja Meieri Transpordi omandamisele.

Selle aasta eesmärkideks on ettevõte seadnud kasvatada turuosa ja kasumlikkust, seda nii tootearenduse kui ka grupi ettevõtete sünergia kaudu. „Samal ajal on ettevõte jätkuvalt avatud äritegevuse laienemise võimalustele,“ kirjutab Maag Grupp aruandes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960