Autor: Põllumajandus.ee • 3. jaanuar 2020

Suri ettevõtja ja aednik Raimu Aas

Neljapäeva hommikul suri oma kodus Saunja külas Läänemaal ettevõtja ja aednik, Eesti ühe suurema viljapuude kogu omanik Raimu Aas (1. märts 1934 – 2. jaanuar 2020).
Raimu Aas koduaias 2017. aasta sügisel.
Foto: Arvo Tarmula

„Suur mees on surnud, nii hingelt kui ka tegudelt suur mees,” ütles Raimu Aasa poeg Arne Aas Lääne Elule.

„Seda annab ikka järele teha, mis ta siin talus teinud on,” lausus Arne Aas.

Lääne Elu kirjutas 2017. aasta sügisel, et Raimu Aasa kodus Lääne-Nigula vallas Saunjas Haava talu aias asub Eesti suurim viljapuude kollektsioon: seal kasvab kokku ligi 900 sorti viljapuid, sh 250 sorti viinamarju, mille saagist saab edukalt veini kääritada.

Aasa aias kannavad muu hulgas vilja aprikoosid ja virsikud. Ploomid on nii suured, et ei mahu suhu, neid tuleb hammustada nagu õuna. Selliseid ploomisorte on Haava talus viis-kuus, mitte üks. Aasa aiast võib leida punaste marjadega toominga ning jaapani paju, mis on nagu pilv: sügiseti hallikasvalge, aga kevaditi roosa, kevadest saadik punaste lehtedega vahtra, nii kõrge metsõunapuu, et latva pole õieti näha, ja palju muud.

Aasa aeda käivad uudistamas tudengid ja Polli katsebaasi teadurid.

Sügav kaastunne lähedastele.

Loe täismahus artiklit Lääne Elust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960