Autor: Toomas Kelt • 12. detsember 2022

Looduslikud häired Euroopa metsades üha kasvavad

Värske rahvusvahelise uuringu kohaselt kannatavad Euroopa metsad üha enam looduslike häiringute all. 19 Euroopa uurimisinstituuti analüüsisid viimase 70 aasta jooksul Euroopa metsi mõjutanud looduslikke häiringuid.
Teadlaste hinnangul ei pääse me kooreüraskitest kunagi, neid tuleb globaalse kliimasoojenemise tõttu vaid juurde.
Foto: Toomas Kelt

Looduslikud häiringud, nagu tulekahjud, tuule- ja putukakahjustused, on iseenesest metsa elukäigu oluline osa. Viimastel aastakümnetel on aga nende arv aga kasvanud nii kiiresti, et see ohustab juba metsade majandamist ja kasutamist, kirjutab Metsälehti.fi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960