Järgmisele aastale läheme vastu konservatiivselt ja viie aasta jooksul hakkame etapiviisiliselt üle minema õrrekanade pidamisele, ütleb septembris munatööstuse DAVA Foods Estonia juhina alustanud Allan Tohver.
Põllumajandussektorile eraldatakse ebasoodsatest ilmastikutingimustest tekkinud kahjude leevendamiseks 3,4 miljonit eurot. Pool sellest summast on Euroopa Komisjoni erakorraline toetus ning teine pool kaetakse riigieelarvest.
2022. aastal toodeti Eestis ligi 80 000 tonni liha, millest 55% oli sealiha, 29% linnuliha ja 15% veiseliha. Keskmiselt toodeti aastas 60 kilogrammi liha inimese kohta. Koos impordiga kujuneb söödavaks koguseks 78 kg inimese kohta.
Laupäeval, 23. septembril toimub Olustveres traditsiooniline hoidiste mess ja toidulaat. Juba 8. aastat peetakse sealsetel põldudel ka rahvusvahelisi koolinoorte künnimeistrivõistlusi, kus osalejaid 10 riigist.
Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi projekt “Kasvades oma toiduga” kutsub 23. septembril kell 11–15 kõiki huvilisi Eesti Maaülikooli Mahekeskusesse õunapäevale “Kubiseb ubinaist”. Kohapeal saab proovida õunamahla pressimist, avatud on näitus eestlaste lemmikõunadest ja toimub loeng vana õunaaia hooldamisest.