Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Eesti kündjad maailmameistrivõistlustel

Meie künnimehed Jüri Lai ja Indrek Zilensk
Foto: Eesti Künniselts / Margus Ameerikas
Vaata fotosid Eesti künnitiimist, kes osales Saksamaal toimunud kündmise maailmameistrivõistlustel. Kohal oli ka Eesti künnimeeste fännklubi.

Neljakordne Eesti meister Indrek Zilensk on osalenud eelnevalt neljal korral kündmise MMil – 2001. ja 2015. aastal Taanis, 2002. aastal Šveitsis ja 2014. aastal Prantsusmaal. Nüüd siis viiendat korda Saksamaal.

Meie vaieldamatult kogenuim meisterkündja Jüri Lai on kodumaal meistritiitli pälvinud lausa 11 korral. Ka on tema Eesti kündjatest kõige enam osalenud maailmameistrivõistlustel, seda aastatel 2007 ja kõikidel järjestikkustel aastatel alates aastast 2010 kuni tänavuse võistluseni.

Kündmise maailmameistritiitli võitsid iirlased

Tule Kehtnasse künnivõistlustele

Vello Tamm kolme hobusega Soome ja Eesti künnimeistriks

Nii, et saab öelda, et meeste võistluskogemus on märkimisväärne. Sel korral saavutasid meie kündjad koondtulemuste põhjal tugevad kohad. Pöördatrade klassis võistles 27 võistlejat, rohumaa künnis saavutas Jüri Lai väga kõrge 7. koha ja kõrrepõllul 17. koha ning koondtulemusena saavutas mees 14. koha.

Indrek Zilensk oli rohumaa künnis 22. kohal  ja kõrrepõllul 20nes. Tema võistlusklassis osales 26. kündjat ning koondtulemusena sai mees 20. koha.

Kündmise maailmameistrivõistlused 2018
Foto: Eesti Künniselts / Margus Ameerikas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960