Autor: Põllumajandus.ee • 5. aprill 2019

Eesti suurima munatootja farmist avastati salmonellabakter

Eesti suurima munatootja Dava Foods Estonia ASi farmikompleksi ühest kanalast tuvastati salmonellabakter. Ettevõtte sõnul pole poelettidele ega tarbijateni ühtegi nakatunud farmist pärit muna jõudnud, kirjutavad Postimees ja ERR.
Munatootja Dava Foodsi teatel ei jõudnud nakatunud farmist ükski muna poeletile ega tarbijani.
Foto: Raul Mee

Ettevõtte juht Vladimir Sapožnin sõnas, et nende õnneks tuvastati nakkus vaid ühest farmist. "Kõik meie farmid on eraldi tootmisüksused ning munad ladustatakse eraldi. Farmidest tulevad munad ladustatakse eraldi. Farmist, kust salmonella-bakter avastati, koguti munad kokku ning neid müüki ei ole pärast proovi võtmist jõudnud," kinnitas juht Postimehele.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda ütles ERRile, et Dava Foods Estonia avastas salmonellabakteri 19. märtsil ning amet kehtestas nakatunud lindlale kohe mitu piirangut. Muu hulgas keelati lindlasse juurde tuua ja välja viia uusi linde ning mune.

Kalda sõnul teadis ettevõte, kuidas sellistes olukordades käituda ja tegi ametiga igakülgset koostööd, võttes kasutusele kõik vajalikud meetmed, et olukorda lahendada.

Pikemalt saab lugeda Postimehest ja ERRist.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105